دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 21 KB
تعداد صفحات : 33
بازدیدها : 235
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلمقاله ریخته گری چدن
فهرست:
صنعت ریخته گری
چدن چیست؟
چدن ها در ریخته گری
آلیاژهای چدن
انواع ساختارهای زمینه چدن
انواع چدن های ریخته گری
برخی از کاربردهای چدنها
آلیاژهای ریخته گری چدن ها
توضیحاتی پیرامون صنعت ریخته گری چودن
عملیات حرارتی چدن نشكن
سختی پذیری چدن نشكن
نرماله كردن چودن نشكن
آستمپر كردن چدن نشكن
كونچ و تمپر كردن چدن داكتیل
اندازه سطح مقطع و عناصر آلیاژی
دما و زمان آستنیته كردن
زمان و دمای آستپمر كردن
=====================
صنعت ریخته گری
ریختهگری جزء یكی از روشهای تولید میباشد. اصولاً تكنولوژی تولید ریختهگری به دو قسمت تقسیم میشود: 1- استفاده از قالبهای موقت: دراین روش قطعات تولید شده از ریختن مذاب قالب(كه براساس كوبیدن مواد نسوز در اطراف مدل معین به وجود آمده است) به دست میآید. قالبهای موقت خود به سه دسته ماسهای ـ پوستهای و سرامیكی تقسیم میشود. در روش ماسهای مدل كه ممكن است از جنس چوب و یا فلز باشد در محفظه قالب قرار میگیرد. درون قالب را از ماسه پر میكنند و سپس میكوبند كه این ممكن است به صورت دستی و یا توسط ماشین انجام شود. در جریان قالبگیری دستی اصولاً كوبیدن ماسه و خارج كردن مدل، ایجاد سیستم با مهارت كارگر انجام میگیرد و معمولاً سرعت اصلی و اولیه كار بدین صورت است كه تولید قالبهایی با دیوارههای تقریباً نازك صورت میگیرد به طوری كه قسمتهای خارجی قالب تحتتأثیر شكل داخلی و محفظه قالب قرار میگیرند. این قالبها نسبتاً سبك وزن بوده و به راحتی قابل حمل و نقل میباشد. مواد قالب عبارتند از ماسههای ریز و خشك، ذرات سیلس یا زیر كشت كه معمولاً حاوی %7 -2 چسب و زرین است كه در حرارت سخت میشود.
...
فلزهای آلیاژ دهنده برای بهبود کیفیت چدن برای مصارف ویژه به آن افزوده میشوند. آلیاژهای چدن در کارهای مهندسی که در آنها چدن معمولی ناپایدار است به کار میروند و حتی ممکن است در مواردی نیز، مثلا ساخت میل لنگ، جانشین فولاد شوند. در هر حال، با دارا بودن مزایایی از قبیل از قیمت تمام شده تولید پایین توام با قابلیت ریخته گری، استحکام، قابلیت ماشین کاری، سختی، مقاومت در برابر سایش، مقاوم در برابر خوردگی، انتقال حرارت و جذب ارتعاش در این آلیاژ آن را از سایر آلیاژهای ریختگی آهنی متمایز ساخته است.
اساس خواص مکانیکی چدن به زمینه آن بستگی دارد. به همین دلیل است چدن ها را با عبارت ساختار زمینه آنها برای مثال انواع پرلیتی یا فریتی توصیف میکنند. مهمترین ساختار زمینه چدن عبارتند از:
فریت محلول جامد Fe-C است که به طور قابل ملاحظهای Si و مقادیر کمتری Ni ,Cu ,Mn در آن حل شدهاند. فریت نسبتا نرم، چکش خوار، استحکام کم، مقاومت به سایش ضعیف، شکست خوب، ضریب هدایت گرمایی نسبتا خوب و قابلیت ماشینکاری خوبی است. یک زمینه فریتی را میتوان به طور ریختگی تولید کرد اما اغلب با عملیات حرارتی باز پخت (تابکاری) میتوان به آن دست یافت.
مخلوطی از فریت و سمانتیت Fe<sub>3</sub>C است که توسط واکنش یوتکتیک از استینیت تشکیل شده و نام پرلیت از ظاهر صدف گونهاش مشتق شده است. پرلیت نسبتا سخت و از چقرمگی کمتری برخوردار بوده و ضریب هدایت گرمایی کم و در ضمن از ماشینکاری خوبی برخوردار است. وقتی فاصله بین دانههای پرلیت در زمینه کم میشود خواص مکانیکی افزایش مییابد مقدار کربن پرلیت در فولادهای غیر آلیاژی 0.8 % است در حالی که در چدنها بسته به ترکیب چدن و سرعت خنک شدن متغیر بوده و حتی می تواند کمتر از 0.5% در چدن های پرسیلسیم باشد.
ساختار مخلوطی است که غالبا برای رسیدن به خصوصیاتی بینابینی از آنچه که در فوق شرح داده شده به کار گرفته میشود.
این ساختار میتواند به صورت ریختگی با افزودن عناصر آلیاژی Mo و Ni به مقادیر معین تولید شد. ...
...