تحقیق بررسی جمع و پخش انرژی (شین و شین بندی)

تحقیق بررسی جمع و پخش انرژی (شین و شین بندی) تحقیق بررسی جمع و پخش انرژی (شین و شین بندی)

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 13 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 232

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

تحقیق بررسی جمع و پخش انرژی (شین و شین بندی)در 24 صفحه ورد قابل ویرایش

تحقیق بررسی جمع و پخش انرژی (شین و شین بندی)در 24 صفحه ورد قابل ویرایش 

شین و شین بندی ( bus bar) :

بطور ساده جمع وپخش انرژی را شین گویند …بطور كلی بس بار یا شین به محلی در پست های فشار قوی  گفته می شود كه جهت توزیع بار بین ورودیهای پست(تغذیه كننده ها)و خروجیها(مصرف كنندگان )ارتباط برقرار می كند بنابراین با توجه به اهمیت پست و میزان حساسیت خاموشی برای مصرف كننده ودر نظر گرفتن مسا ئل اقتصادی وامكان مانور سیستم ، اصولاً شین را طوری انتخاب می كنند كه با توجه به شرایط فوق حداقل هزینه و حداكثر استفاده را داشته باشد .

مشخصات شین فشار ضعیف :

شین ها معمولاً از مس و یا از آلومینیوم ساخته می شوند و در زمان خاص می توان از آلیاژ آلومینیوم كه دارای خواص الكتریكی و مكانیكی خوبی هستند نیز استفاده كرد . در پست های فشار ضعیف فاصله شین ها بستگی به جریان اتصال كوتاه شبكه و مقطع شین بستگی به جریان نامی دارد . برای تعیین و انتخاب شین های مسی و یا آلومینیومی بر حسب شدت جریان و بار دهی شین ها و درجه حرارت مجاز استفاده می شود . باردهی شین های رنگ نشده كمتر از شین های رنگ شده است زیرا تشعشات حرارتی شین های رنگ شده بیشتر از شینهای رنگ نشده می باشند هر چه ارتفاع تاسیسات از سطح دریا بیشتر باشد به علت كم شدن غلظت هوا تشعشات حرارتی كمتر می باشد و در نتیجه باردهی شین ها مانند بقیه وسایل برقی مانند ترانسفورماتور كم می شود . در موقع ارتباط شین ها با یكدیگر و گرفتن انشعاب باید دقت كرد كه مقاومت شین در محل اتصال حتی المقدور كوچك باشد كه باعث ایجاد حرارت موضعی زیاد نشود .

انواع شین : انواع شین های رایج به قرار زیر است .

الف ) شین ساده : از این نوع در پستهای كم اهمیت در ولتاژ پایین استفاده می شود و اصولاً كم خرج بوده و عملكرد اپراتور آن بسیار ساده است در این شین ها تعمیر شین مستلزم قطع تمام ارتباط می باشد . شكل (1) چنین شینی را نشان می دهد .

مقره چینی مواد اولیه ساختمانی این نوع  مقره عبارت است از خاك چینی یارس (كائولی ) ،فلدسپات یا كوارتز بهمراه این مواد آب بكار برده و مخلوط حاصل را قالب ریزی كرده و سطح خارجی آن را با  مواد مخصوصی (لعاب) می پوشانند  قبل از قالب گیری در صدرطوبت  گل را پایین آورده و سپس در خلاء عمل پرس انجام  می شود تا از حفره و حباب  شود .

مقره های نوع چینی دو نوع هستند :

1-مقره هایی كه در درجه حرارت پایین ساخته می شوند . حسن این نوع مقره ها استقامت مكانیكی زیاد است ولی تعداد منافذ و حفره های این نوع مقره ها نیز بالا است و می دانیم وجود حفره در عایق  موجبات  تخلیه الكتریكی در عایق ودر ادامه فروپاشی را منجر می شود .

2-چینی هایی هستند كه در درجه حرارت بالا ساخته می شوند این نوع چینی دارای تعداد حفره بسیار كم می باشد بنابراین تخلیه الكتریكی و فروپاشی در این نوع چینی بندرت رخ می دهد عیب بزرگ این نوع چینی استقامت مكانیكی بسیار پایین وترد و شكننده بودن آن است .

یك مقره چینی دارای پوششی از لعاب شیشه با درجه حرارت ذوب پایین است .این لعاب ضمن آنكه  استقامت  مكانیكی مقره را افزایش می دهد و باعث صیقلی  شدن سطح خارجی مقره نیز می شود .

صیقلی شدن باعث كاهش چسبندگی گردو غبار ودوده بر سطح مقره شده لذا تخلیه الكترونی در فرو رفتگیهای سطح عایق ودر ادامه آن فرو پاشی فرسایشی عایق كاهش چشم گیری می یابد  همچنین وجود لعاب سبب می شود كه تنش های الكتریكی ولتاژ بر سطح عایق بطور یكنواخت انتشار یافت حسن دیگر وجود لعاب در سطح مقره كاهش تداخل امواج رادیویی است .

استقامت عایقی یك چینی سالم حدود 12تا 28 كیلووات/میلی متر  است .

مقره های شیشه ای :

یكی دیگر از انواع مقره ها ی رایج  مقره شیشه ای است . شیشه پس از ذوب شدن مواد اولیه تحت مرحله بنام سفت وسخت  می گردند . مرحله سفت شدن باعث می شود مقاومت شیشه بالا برود . عایقی كه بدین  ترتیب بدست می آید اولاًخورد نمی شود ثانیاً سطح صاف و یكنواختی دارد ضمن آنكه استقامت آن افزایش می یابد .

مقره های شیشه ای مزیت زیادتری  نسبت به مقره ها چینی دارد كه عبارت است :

1- استقامت مقره های شیشه ای حدود KV/CM1950 است (حدود 2 برابر مقره های چینی )

2- اگر حادثه ای روی خط انتقال رخ دهد  مقره در معرض ضربه  قرار گیرد  عایق شیشه خورد می شود و لذا  تشخیص آن آسان است و مقره چینی از داخل خورد می شود  بنابراین تا از نزدیك بازرسی نشود و ضعیت مقره چینی مشخص نیست .

3- درمقابل لب پریدگی وقوس الكتریكی نسبت به چینی مقاومتر است .

4- ضریب انبساط حرارتی مقره شیشه ای  كوچك بوده و لذا در اثر تغییر دما ،تغییر شكل  قابل ملاحظه ای در مقره شیشه ای دیده نمی شود .

5-از لحاظ تحمل نیرو های كششی و فشار قوی مقاومت بیشتری نسبت به مقره های چینی دارند .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید