مقاله شایع ترین عارضة فراموشی«آلزایمر»

مقاله شایع ترین عارضة فراموشی«آلزایمر» مقاله شایع ترین عارضة فراموشی«آلزایمر»

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 7 KB

تعداد صفحات : 9

بازدیدها : 195

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

مقاله شایع ترین عارضة فراموشی«آلزایمر»

مقاله شایع ترین عارضه فراموشی «آلزایمر»

 

فهرست:

فراموشی در آلزایمر

بیماری آلزایمر چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه كسانی بیشتر در خطر ابتلا به فراموشی قرار دارند؟

.........................................................................................

چکیده:

فراموشی در آلزایمر

بیماری آلزایمر یك بیماری پیش رونده است كه با گذشت زمان وخیم تر می شود. عامل اصلی «دمانس» یا زوال عقل بیماری آلزایمر است كه علائم مشخصه آن از دست دادن حافظه، قضاوت، استدلال و تغییراتی در حالات و رفتار فرد است.

برای شناخت بیشتر این بیماری متن زیر را كه به مناسبت برپایی «اولین كنگره بین المللی بیماری آلزایمر در ایران» كه ۲۴ و ۲۵ آذرماه ۸۴ در تهران برپا شد، با هم می خوانیم.

بیماری آلزایمر چیست؟

آلزایمر یك بیماری است كه بر كاركرد مغز تاثیر می گذارد. این بیماری یك بیماری «تحلیل برنده» و «پیش رونده» قوای عقلانی سیستم عصبی مركزی انسان است. این بیماری شایع ترین نوع «دمانس» (زوال عقل) است كه طی روندی چند ساله باعث می شود كه به طور تدریجی حافظه و توانایی های ذهنی دیگر همچون تفكر، استدلال و قضاوت از بین برود. دكتر مریم نوروزیان متخصص مغز و اعصاب و دبیر «اولین كنگره بین المللی بیماری آلزایمر در ایران» در این زمینه می گوید: پیش از شناخت بیماری آلزایمر ابتدا باید بیماری دمانس (فراموشی) را تعریف كرد. بیماری آلزایمر یكی از انواع دمانس است. شایع ترین علت فراموشی آلزایمر است به طوری كه ۶۰ تا ۷۰ درصد علل فراموشی را بیماری آلزایمر تشكیل می دهد. به عقیده این پزشك متخصص، فراموشی بیش از ۱۰۰ علت دارد كه در میان این علل، آلزایمر از همه شایع تر است. دكتر نوروزیان در تعریف آلزایمر می گوید: اختلال و اضمحلال تدریجی قوای عقلانی و كاركردهای عالی مغز به ویژه حافظه به حدی كه فراموشی، در اعمال اجتماعی و زندگی شخصی و اجتماعی فرد ایجاد اختلال كند.

 

علت این بیماری چیست؟

علت این بیماری كاملاً مشخص نبوده و درمان قاطعی هم برای آن در حال حاضر در دسترس نیست. اعتقاد بر این است كه عوامل ژنتیكی (ارثی) در این بیماری می تواند، دخیل باشد.

- اطمینان نداشتن از این موضوع كه امروز چه روزی است؟ گم كردن راه و مكان ها هنگام رفتن به خرید.- بی تفاوتی نسبت به سرگرمی های مورد علاقه و لذت نبردن از آنها.- دوری گزیدن و گوشه گیری از دیگران به ویژه دوستان و خانواده.- ایجاد مشكل در تصمیم گیری و یا انتخاب.

 

چه كسانی بیشتر در خطر ابتلا به فراموشی قرار دارند؟

آلزایمر به دو نوع زودرس و دیررس تقسیم بندی می شود. نوع زودرس آن كه خوشبختانه چندان هم شایع نیست، افراد را از سنین ۳۵ سال تا ۵۰ و ۶۰ سال مبتلا می سازد و نوع دیررس آن مربوط به سنین ۶۵ سال به بالاست. آنچه در حال حاضر به عنوان یك بیماری نسبتاً شایع با آن روبه رو هستیم، آلزایمر دیررس بوده كه مهم ترین مسئله آن «ژنتیك» به شمار می رود.  

خانم دكتر نوروزیان در این زمینه می گوید: افرادی كه پدر، مادر، خواهر و برادرشان به آلزایمر مبتلاست، سه تا چهار برابر بیش از سایرین در خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند. این افراد ضروری است، اختلال حواس را جدی بگیرند، اما رسیدگی زودهنگام به این موضوع جای نگرانی را در مورد این افراد از بین می برد. عامل سن از جمله عوامل مهم دیگری است كه با افزایش سن، خطر ابتلا به آلزایمر نیز افزایش می یابد. دكتر نوروزیان ادامه می دهد: رشد جمعیت كشور در دهه ۶۰ در كشور سبب شده است كه با خیل عظیم جوانانی روبه رو باشیم كه ۴۰ تا ۵۰ سال آینده وارد مرحله سالمندی می شوند و در صورت آنكه برای این افراد برنامه ریزی صحیحی انجام نگرفته باشد، طی سال های آینده با انفجار جمعیت سالمندان و با مشكلات خاص آنان از جمله آلزایمر مواجه خواهیم بود كه حل این معضل برنامه ریزی های دقیقی را می طلبد. آمارها نشان می دهد، آلزایمر در زنان بیش از مردان است، چرا؟ دبیر اولین همایش بین المللی بیماری آلزایمر در ایران در پاسخ به این پرسش می گوید: چون زنان كمتر از مردان در معرض یادگیری قرار دارند. برای مثال بیشتر زنان روستایی بی سوادند كه خود بی سوادی، عامل مهمی در ابتلا به آلزایمر قلمداد می شود.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید