مقاله مدیریت ارتباطات و الگوهای ارتباطی در سازمانها

مقاله مدیریت ارتباطات و الگوهای ارتباطی در سازمانها مقاله مدیریت ارتباطات و الگوهای ارتباطی در سازمانها

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 222 KB

تعداد صفحات : 21

بازدیدها : 392

برچسبها : مدیریت ارتباطات الگوهای ارتباطی ارتباطات سازمانی

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله مدیریت مشارکتی: ارتباطات و الگوهای ارتباطی در سازمانها

در این صفحه از محصولات دانلودی سرو به معرفی مقاله مدیریت مشارکتی (ارتباطات و الگوهای ارتباطی در سازمانها) می پردازیم.

این مقاله تلاش دارد تا با شناسایی موانع ساختاری و میان فردی ارتباطات سازمانی، راه های غلبه بر این موانع را مورد مطالعه قرار دهد و شیوه های ارتباطی مؤثر در سازمان را پیشنهاد نماید. توضیح آنکه، انسان ها از بدو تولد می دانند که چگونه باید با محیط و واقعیت های پیرامون تعامل و ارتباط داشته باشند و از موقعیت هایی که تهدید کننده قدرت، ارزشها و خواسته های آنان است دوری نموده و فرصت های جدید را خلق نمایند. این تجربه به انسان ها می آموزد که در ارتباطات خود تا چه حد تهاجمی و تا چه اندازه تدافعی رفتار نمایند. اما اینک که سازمان ها به شدت اجتماعی شده اند و جوامع متشکل از بنگاه ها و سازمان ها شده اند، موانع ساختاری و میان فردی فراوانی ارتباطات سازمانی و ارسال مؤثر پیام را تهدید می کنند.

واژگان کلیدی: ارتباطات، الگوهای ارتباطی، موانع ارتباطی، رسانه، ارتباطات فرهنگی، فضای شخصی.

بخشهایی از متن مقاله

فرایند ارتباطات

ارتباطات به عنوان یک فرایند، شامل اطلاعاتی است که از طریق علائم و نشانه ها ارسال و یا دریافت می شود. این اطلاعات شامل کلمات، حرکات غیرکلامی، نگرش ها و حالات می باشد. به عبارت ساده چنین گفته می شود که ارتباطات در بردارنده این است که کی چه می گوید؟ به چه طریقی می گوید؟ برای چه کسی و با چه درجه ای از تأثیر پیام می فرستد.

موانع ارتباطات مؤثر بین فردی

موانع ارتباطات بین فردی ریشه در پرده ی (ساختار) ادراکی فرستنده و گیرنده پیام (اطلاعات) دارد. منظور از اطلاعات، بدنه زبان و نشانه ها و نیز کلمات و واژه هاست. یکی ازراه های معمول شناخت و درک موانع بر سر راه ارسال و دریافت مؤثر پیام، مجموعه ی علائم مشخصه ای است که روی پیوستار شکل [موجود در مقاله دانلودی] تحت عنوان نزاع یا تفاهم آمده است.

پیوستار نزاع-تفاهم و رفتارهای تأییدی

به نظر می رسد که آدمی از بدو تولد می داند که چگونه باید تفاهم مؤثر داشته باشد و یا از موقعیت هایی که تهدید کننده مکان، زمان، نیازها و ارزشهای اوست، بگریزد. رفتارهای تهاجمی (نزاع و جدال) و تدافعی (احساس) به صورت طبیعی بروز می کند و مبنای غالب ارتباطات بین فردی است. هم رفتارهای ارتباطی تهاجمی و هم تدافعی (فروتنی) بر پایه ی فقدان احترام برای خود و دیگران استوار است. به علاوه اینکه نتیجه ی رفتارهای تهاجمی یا تدافعی و ارتباطات اینگونه، غالباً غیر کارآمد و تخریبی هستند.

موانع ارتباطات مؤثر سازمانی

در حالیکه موانع بسیار عظیمی بر سرِ راه ارتباطات مؤثر فردی در سازمان وجود دارد، گاهی ساختار و دیوانسالاری سازمانی هم بر سر راه ارسال و دریافت مؤثر پیام به عنوان یک مانع عمل می نماید.

تعدادی از موانعی که در روابط بین شخصی در سازمان اختلال وارد می کنند به شرح زیر می باشد، این موانع می تواند به عنوان معیار سنجش مهمی برای تشخیص ارتباطات فرد و دیگران در سازمان عمل نماید:

1) قضاوت کردن

قضاوت کردن می تواند به عنوان یک مانع ارتباطی محسوب شود، به عنوان مثال هنگامی که یک مدیر می گوید : من نمی توانم شما را باور کنم، قضاوتی رخ می دهد و این داوری می تواند در سازمان نقش غیر سازنده ایفاء نماید.

در ادامه ی مقاله موانع ارتباطات بین فردی سازمانی بیشتر مورد بررسی قرار گرفته است. ...

فهرست مطالب مقاله

چکیده

مقدمه

فرایند ارتباطات

رسانه های ارتباطی ومیزان غنای آنها

موانع ارتباطات مؤثر بین فردی

ایجاد شبکه های ارتباطی موثر در سطح سازمان

شیوه های ارتباطی بین فرهنگی

ارتباطات فرهنگی دربافت های فرهنگی قوی - ضعیف

فرهنگ وفاصله زمان در ارتباطات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید