دسته : معارف اسلامی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 28 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 284
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلمقاله وحی و هرمنوتیک
نگاهى به نظریات موجود در باب سرشت وحى
در باب سرشت وحى، سه برداشت و دیدگاه متفاوت در كار است; هر چند این سه دیدگاه به طور همزمان مطرح نبودهاند: یك برداشت در قرون وسطا مطرح بوده و امروز هم طرفدارانى دارد و آن دیدگاه گزارهاى است. متكلمان مسیحى قرون وسطا این دیدگاه را نسبتبه وحى داشتند بنابر این دیدگاه، وحى مجموعهاى از گزارهها است كه به پیامبر القا شده است. برداشت دوم در الهیات لیبرال شكل گرفت. متكلمان لیبرال وحى را نوعى تجربه دانستهاند، لذا دیدگاه تجربه دینى از وحى نام گرفت. در قرن بیستم، برداشت دیگرى از وحى صورت گرفت كه مىتوان آن را «دیدگاه افعال گفتارى» از وحى نامید. بر طبق این برداشت وحى به این معنا است كه خدا افعالى گفتارى را انجام داده است.
فهرست مطالب :
1-دیدگاه گزاره ای
مفهوم گزاره
تقسیم گیلبرت رایل
ارکان وحی گزاره ای
تفاوت تجارب وحیانی ونبوی ووحی گزاره ای
2- دیدگاه تجربه دینی
ارکان وحی تجربی
دو معنای شخصی بودن تجربه ومیانی
طرح دیدگاه تجربه دینی در الهیات لیبرال
وحی شیوه زندگی است
منابع
چکیده:
در هرمنوتیك متون دینى دو مرز را باید در نظر داشت: جزماندیشى محض و شكاكیت. در بحث تعین و عدم تعین معنا این دو به این شكل رخ مىنمایند كه برخى براى متن معنایى یكه و یگانه و كاملا معین در نظر مىگیرند; یعنى در باب تعین معناى متن جزم اندیش محضاند و هیچگونه تغییر و تحولى را در آن روا نمىدارند. اینان را باید «جزم اندیش تمام عیار معنایى» نامید. در مقابل، برخى دیگر هیچگونه تعیینى براى معناى متن قایل نیستندو آن را كاملا متغیر و متحول مىدانند. اینان را باید «شكاكیت تمام عیار معنایى» نامید. تقابل این دو دیدگاه، یعنى جزماندیشى تمام عیار معنایى و شكاكیت تمام عیار معنایى، تقابل تناقض است; چرا كه بنا بر دیدگاه نخست، معناى متن كاملا معین و بنابراین دیدگاه دوم، كاملا نامعین است.
اما چه علل و عواملى یا چه شرایطى در دیدگاه دوم به معناى متن تغییر مىبخشد؟ طرفداران دیدگاه دوم پاسخهاى متفاوتى به این پرسش دادهاند. برخى مىگویند معناى متن با توجه به قصد و نیت نویسنده تعین مىیابد; برخى دیگر سیاق و زمینه را عامل تعینبخش مىدانند، و برخى هم اجتماع قاریان متن را عامل تعین بخش مىدانند. نظریات دیگرى هم در كار است. همه این نظریات، بالاخره بر این نكته اتفاق نظر دارند كه معناى متن تعین ندارد و با چیز دیگرى تعین مىیابد.
خرید و دانلود آنی فایل