دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 271 KB
تعداد صفحات : 171
بازدیدها : 336
برچسبها : سبک دلبستگی مکانیسم های دفاع روانی دانلود پایان نامه
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلاهداف پایان نامه حاضر تعیین رابطه بین سبک دلبستگی و مکانیسم های دفاع روانی دانشجویان، مقایسه سبکهای دلبستگی دختر و پسر و همچنین مقایسه مکانیسم دفاعی بین دختر و پسر می باشد. این تحقیق در فرمت فایل ورد و قابل ویرایش در 5 فصل با جداول و منابع بصورت درون متنی تهیه شده است. به بخشهایی از متن این پروژه در زیر اشاره شده است.
اهمیت و ضرورت پژوهش
در زندگی همه ی ما انسانها لحظاتی وجود دارد که در مواجه با آنها با ناکامی و فشار روانی رو به رو می شویم. فرد، برای این که حرمت نفس خود را حفظ کند و بتواند به زندگی خود ادامه دهد و سلامت روانی خود را به خطر بیندازد باید با ناکامیها و ناراحتی های حاصل از آن مقابله کند. برای این کار شعور خود آگاه فرد از ابزارهایی کمک می گیرد که به آنها مکانیزم های دفاعی می گوییم. استفاده از مکانیسم های دفاعی کاری طبیعی شمرده می شود ولی افراط در آن می تواند انسان را به خطا کاری، بزهکاری، ناسازگاری سوق دهد.
مکانیسم های دفاعی وجود دارند که سعی می کنند شخص را در مقابل این فشارها در حالت تعادل نگه دارند از این رو همه ی ما از این روش های دفاعی استفاده می کنیم. در برابر شکست ها و خطاها دست به دلیل تراشی می زنیم و گرنه احساس نا امیدی دامنگیرمان می شود. رفتار و کردارمان را با (فلسفه بافی) توجیه می کنیم تا خودمان را سرزنش نکنیم. این تدابیر ما را سر پا نگه می دارد تا راه حل بهتری برای حل تعارضهایمان پیدا کنیم. به همین ترتیب، (انکار) و (واپس دانی) نیز آدمی را تا وقتی که راه حلی برای مشکل خود بیابد از اضطراب می رهاند. گرچه مکانیسم های دفاعی می توانند ما را به طور موقت آرام کنند. اما در عین حال معمولا موجب تحریف هم می شوند و از این راه در جریان حل خود مسئله اخلال می کنند . کسی که به مکانیسم های دفاعی اتکا پیدا کند ممکن است هیچگاه شیوه های کارآمدتری برای کنار آمدن با مشکلات را فرا نگیرد.
بنابر این می توان دلایل اهمیت مکانیسم های دفاعی را به طور اختصار در این بدانیم که این روش ها را همه به کار می گیرند.
چون اضطراب را کم می کنند خیلی زیاد به کار می روند و به عواقب آن توجهی نمی شود.در به کار گیری افراطی از آن جامعه و خود فرد زیانهای مادی و معنوی زیادی دیده اند. این مکانیسم های افراد را از واقعیتها دور می کنند.
توصیه برای به کار گیری بعضی موارد خاص آن نظیر (تصعید) و (والایش) به وسیله این پژوهش می توان با مکانیسم های مثبت و منفی و شرایط و موارد استفاده آنها آشنا شد.لوینسون چهار تکلیف برای دوره اوایل بزرگسالی مطرح می کند که شاید فرا گیرترین آنها تشکیل رویا است. یعنی احساس اینکه چگونه با دنیای بزرگسالی انطباق پیدا کند و به عقیده ی آدمی در اوایل بزرگسالی نیاز دارد تا یک رابطه صمیم برقرار کند و وارد قلمرو و دوره پدری و مادری شود و تکلیف بعدی انتخاب علاقه ها، گزیدن یک شغل و به دست آوردن مهارتها و تاییدهایی که موقعیت در آن شغل کمک می کند.
بر اساس نظریه فروید، من در مقابله با خواهشهای نهاد، جهان خارج، و من برتر عاجز نیست اضطراب زگ خطری برای فرد در مقابل تهدیدهایی از قبیل وجود تعارضهای شدید خود آگاه یا تمایلات نامطلوب است. اگر این اضطراب نتواند منتهی به عمل مستقیمی شود. اگر خواسته فرد نتواند ارضاء گردد، من دفاعهای ناخود آگاه را برای دور ساختن تعارض از خود آگاه به کار می گیرد. عکس العملهای دفاعی گوناگون برای مقابله با خطر وجود دارد چون همه افراد خطراتی را تجربه می کنند بنابر این استفاده از مکانیزم های دفاعی جز خصوصیات ویژه رفتار ناسازگار محسوب نمی شود افراد در مواقع مختلف یک مکانیسم دفاعی یا ترکیبی از آنها را به کار می برند میزان رفتار ناسازگار یک فرد مورد مطالعه به ویژگیهای مجموعه ی دفاعی وی بستگی دارد.
مکانیسم های دفاعی به ما اجازه ی انعطاف پذیری با موفقیتهای مختلف را می دهد و شامل رفتار پسندیده و حتی برای مقابله با محرومیت هم لازم می باشد. ولی افراط در این رفتارها ممکن است به ناراحتی های روانی منجر شود...
فروید معتقد بود که کودکان با غرایز بیولوژیکی به دنیا می آیند که باید ارضا شود. نیاز کودک به غذا و کاهش درد نمایانگر (لذت جویی حسی) است. فروید اساس بیولوژیکیاین جویندگی را نوعی انرژی فیزیکی می دانست که به لیبدو معروف است و او معتقد بود که در دوران نوزادی انرژی لیبدو در دهان و زبان، لبها و فعالیتهای مربوط به شیر خوردن متمرکز است.
فروید عقیده داشت که در دوران شیر خوارگی هر چیزی که به غذا خوردن کودک مربوط باشد از مهمترین سرچشمه های کسب لذت برای او قلمداد می شود. هنگامی که از کودک مراقبت می شود یا غذایش تأمین می شود توجه کودک به کسی که این لذائذ را فراهم می کند متمرکز می شود نه به غذا با این حال فروید معتقد بود که در شش ماه اول زندگی هویت دیگران هنوز مفهومی برای کودک ندارد برای نمونه هنگامی که مادر کودک از وی پرستاری می کند گرچه کودک از این کار احساس راحتی می کند اما هنوز به وجود مادر به عنوان فردی جدا معرفت پیدا نکرده است. به همین ترتیب زمانی که کودک شیر خوار احساس سرما می کند یا خود را خیس کرده است یا گرسنه است و از این رو تنش فزاینده یا حتی وحشت ناگهانی حس می نماید باز هم از وجود شخص جداگانه ای که می تواند رنج او را برطرف سازد غافل است. او تنها آرزو می کند که آن احساسات لذت بخش باز گردد و تکرار شوند از این رو با آنکه کودکان شیر خوار کاملا وابسته به دیگران هستند خود به این حقیقت آگاه نیستند زیرا هنوز به موجودیت افراد پی نبرده اند.
در حدود شش ماهگی کودک شیرخوار خود شروع به یافتن مفهومی از دیگران به ویژه مادران به عنوان یک شخص جداگانه می نماید. بنابراین کودکان در صورتی که مادر از حضورشان برود یا با فرد غریبه ای به جای مادر روبه رو کردند دچار اضطراب می شوند...
از جمله روانشناسانی که در این مورد نظریه پردازی کرده اند. ...
خرید و دانلود آنی فایل