دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 42 KB
تعداد صفحات : 54
بازدیدها : 444
برچسبها : فساد اداری فساد مالی پولشویی اقتصاد سرطانی
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق با عنوان حاکمیت بیمار، اقتصاد سرطانی (بررسی دو عامل فساد مالی و پول شویی در کشورهای جهان)
مقدمه
به اعتقاد اکثر متفکران، فساد یک بیماری انکار ناپذیر در همه ی حکومت هاست و مختص یک قاره، منطقه یا گروه قومی خاص نمی باشد. فساد در رژیم های سیاسی دموکراتیک و دیکتاتوری، اقتصادهای سوسیالیستی، سرمایه داری و فئودال یافت می شود و آغاز اقدامات فساد آمیز مربوط به زمان حال نیست بلکه تاریخ آن به قدمت پیدایش مفهوم دولت است.
در این راستا کارکرد قانون های اجتماعی به ویژه قوانین اساسی همواره در این جهت بوده است که به سهیم شدن در قدرت سازمان دهد تا بر نحوه ی اجرای آن نظارت داشته باشد، بنابراین بنا به قولی: دنیای کهن سیاست، جهان پر ازدحامی است انباشته از ارباب رجوع، حامیان، حکومتیان، توطئه گران و مفتخورها.
امروزه کشورها را از این حیث می توان به بیمار، بیمار مزمن و بیمار وخیم دسته بندی نمود. این وضعیت در کشورهای جهان سوم چون کشور ما به حدی وخیم و مزمن گشته است که بیمار را تا حد احتضار پیش برده امید اندکی برای بهبود و نقاهت آن باقی گذارده است.
در کشورهای جهان سوم انواع و اقسام فساد سازمانی مثل فساد اداری، فساد مالی، فساد اخلاقی و... به روشنی در هنجارهای هر روزه و هر ساعته مسئولان و به تبع آن ها مردم قابل مشاهده است.
پژوهشگران فساد مالی را به عنوان یک رابطه ی خاص حکومت-جامعه تعریف می کنند و بین فساد اداری و فساد سیاسی تفاوت قائل می شوند و فساد مالی را به عنوان یک ساز و کار نشست از بالا یا توزیع مجدد رو به پایین دسته بندی کرده اند.
اما به لحاظ همنشینی فساد قدرت با فساد مالی، عملا این دو مفهوم به هم نزدیک گشته و حالتی جدایی ناپذیر پدید آورده اند.
بانک جهانی، فساد مالی را سوء استفاده از قدرت و اختیارات دولت به منظور تأمین منافع شخصی تعریف نموده است.
از جمله تعاریف دیگر در این مقوله، تعاریف مطرح شده در ذیل می باشد، که عبارتند از: فساد، تلاش برای کسب ثروت و قدرت از طرق غیر قانونی، سود خصوصی به بهای سود عمومی و یا سوء استفاده از قدرت دولتی برای منافع شخصی بوده و یک رفتار ضد اجتماعی محسوب می شود که مزایایی را خارج از قاعده و بیجا و برخلاف هنجارهای اخلاقی و قانونی اعطا کرده و قدرت بهبود شرایط زندگی مردم را تضعیف می نماید. ...
از آنجا که پول شویان پس از تطهیر پول کثیف با درآمدهای آن از چرخه ی اقتصاد کشور استفاده می کنند عملا این فعالیت مانعی برای رقابت کامل و ایجاد منابعی هنگفت برای انجام فعالیت های سیاسی سیاه و پنهان و منبع اصلی تاریک خانه های سیاسی و اقتصادی به شمار می روند.
پولشویی آثار زیانباری بر اقتصاد، جامعه و سیاست دارد. درآمد دولت ها، فاسد شدن ساختار حکومت، بی اعتمادی مردم و.. تنها بخشی از این آثار است.
می توان به طور نمونه به حجم پولشویی در سال 2000 اشاره کرد که معادل 500 میلیارد تا 500 میلیارد دلار و معادل 2 درصد تولید ناخالص جهان و 6 درصد تولید ناخالص ملی آمریکا و تولید ناخالص داخلی فرانسه بود. ...
فهرست مطالب اصلی تحقیق
مقدمه
تعاریف و مفاهیم
تجربه ی کشورهای جهان
تمهیدات جلوگیری از پول شویی و فساد مالی در سایر کشورها
لایحه مبارزه با پولشویی در ایران
بررسی و نقد لایحه مبارزه و پول شویی در ایران
الزامات بین المللی ایران برای وضع قانون مبارزه با پولشویی
جدول رتبه بندی فساد مالی در کشورهای جهان
منابع
خرید و دانلود آنی فایل